Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниООН оновив дані: 11,4 мільйона українців залишили свій будинок через війну

ООН оновив дані: 11,4 мільйона українців залишили свій будинок через війну

Этот материал также доступен на русском языке
Міжнародна організація з міграції повідомляє, що найбільш нагальними потребами постраждалих є гроші, медикаменти та медпослуги.

Управління ООН з координації гуманітарних питань (OCHA) опублікувало оновлені дані щодо переміщень українців, викликаних війною.

Згідно з останнім звітом, близько 7,1 мільйона людей було переміщено всередині країни. Кожна друга переміщена сім’я має дітей. 57% становлять люди похилого віку, а 30% – люди з хронічними захворюваннями.

Загальна кількість людей, переміщених усередині країни та за кордон, досягла 11,4 мільйона людей.

Міжнародна організація з міграції повідомляє, що найбільш нагальними потребами постраждалих є гроші, медикаменти та медпослуги.

Станом на 6 квітня агентства ООН та гуманітарні партнери грошову допомогу на суму близько 15,4 мільйона доларів надали 68 тисячам людей по всій Україні (в середньому близько 226 доларів на особу).

“Станом на 6 квітня Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) повідомляє, що 50% предметів першої потреби, запитаних урядом України, були доставлені, що покриває потреби близько 100 000 осіб”, – йдеться у повідомленні.

Організація Об’єднаних Націй вже задокументувала 1480 загиблих осіб з часу початку повномасштабної війни Російської Федерації проти України.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні