Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяМедики назвали три найкращі антивікові продукти

Медики назвали три найкращі антивікові продукти

Этот материал также доступен на русском языке
Харчування впливає як на здоров'я, а й тривалість життя.

Про це повідомляє health.comments.ua.

Експерти в ході досліджень знайшли продукти, що мають антивікові властивості. Що ж слід додати до раціону?

Оливкова олія

Доктор медичних наук Стівен Гандрі розповів, що у складі оливкової олії міститься велика кількість поліфенольних сполук, які сприятливо впливають на організм, зокрема, знижують рівень холестерину в крові та тиск. А дослідження, опубліковане Journal of American College of Cardiology, показало, що вживання оливкової олії продовжує життя.

Ягоди

Слід збагатити раціон чорницею, ожиною, смородиною, журавлиною, малиною, тому що вони багаті на вітаміни, мікроелементи та антиоксиданти. Влітку знайти ягоди значно легше, але взимку та восени можна вживати у замороженому вигляді, бо вони зберігають свою цінність. Як передає видання Mind Body Green, щоденне вживання ягід сприяє довголіттю.

Сир

Ще одним продуктом, який має “антивікові” властивості, є сир. Стівен Гандрі каже, що є певні сорти продукту, які дійсно збільшують тривалість життя. Сир із козиного та овечого молока відрізняється високою поживністю, а отже, містить корисні сполуки, які позитивно впливають на мітохондрії – клітинні органоїди, необхідні для синтезу АТФ – джерела енергії для життєдіяльності клітини.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що буде, якщо щодня є насіння.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні