Субота, 11 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяМедики розповіли, що буде, якщо кожен день їсти насіння соняшнику

Медики розповіли, що буде, якщо кожен день їсти насіння соняшнику

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви любите купувати велику пачку насіння і лузгати його під улюблену програму або серіал, ця інформація буде вам корисна.

Насіння соняшника є джерелом вітамінів А, В, D та Е, цинку, заліза, калію та кальцію. Також насіння багате на вітамін Е, що захищає організм від вільних радикалів. Також насіння виступає союзником тих, хто хоче схуднути.

Людям на дієті обов’язково слід включити у свій раціон клітковину. Вона покращує роботу шлунково-кишкового тракту та позбавляє від запорів. Вживаючи клітковину, людина почувається більш ситою.

Виходить, якщо ви на дієті, то насіння це непогане її доповнення.

Насіння соняшника містить багато жирів, але це корисні жири, що знижують рівень холестерину в крові. Тим самим вживаючи насіння, ви захищаєте себе від інфарктів та інсультів.

Приймаючи систематично насіння соняшника, можна значно знизити ризики розвитку онкології. У насінні містяться фітостероли та цінна лінолева кислота, що значно знижують ризик розвитку колоректального раку та раку легенів, а також розростання метастазів.

Але слід пам’ятати – солоне насіння не таке корисне, як звичайне – у ньому дуже багато солі.

Також не забувайте про зубну емаль, що псується, якщо лузгати насіння зубами, тому використовуйте для цього процесу руки.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні