Неділя, 19 Травня, 2024
ГоловнаНовиниУ Мінсоцполітики назвали найпопулярніші способи зловживання під час оформлення субсидії

У Мінсоцполітики назвали найпопулярніші способи зловживання під час оформлення субсидії

Этот материал также доступен на русском языке
Які найпоширеніші способи зловживань при оформленні державних субсидій виявили при верифікації?

Минулого опалювального періоду житлові субсидії отримували трохи більше 3 млн домогосподарств. А кількість тих, хто задекларував недостовірну інформацію, склала близько 2-3%.

Найпоширеніші зловживання пов’язані з поданням недостовірних даних про склад домогосподарства або приховування інформації про його зміну та здійснення дорогих покупок на суму понад 50 тисяч гривень одномоментно (транспортних засобів та іншого майна) або одномоментне придбання валюти у великих розмірах після оформлення субсидії.

Є громадяни, які роблять внески до статутних капіталів, великі благодійні внески на розвиток підприємств, купують корпоративні права чи акції і при цьому позиціонують себе як безробітні чи ті, хто живе на мінімальну зарплату.

Верифікація, яка проводилася протягом двох останніх років, показала, зокрема, що 830 отримувачів субсидій купили сумарно валюти майже на 140 мільйонів гривень. Проте говорити про масовість таких зловживань і що це не дозволить більшості оформити житлову субсидію, невиправдано.

Справді, вразливим верствам населення, для яких оплата комунальних послуг у повному обсязі непосильна, хвилюватися не треба.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні