Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯкі нормативи застосовуються при розрахунку субсидії?

Які нормативи застосовуються при розрахунку субсидії?

Этот материал также доступен на русском языке
Міністерство соціальної політики опублікувало перелік нормативів, що використовуються для розрахунку розміру субсидії на оплату комунально-житлових послуг.

Субсидія призначається на основі єдиних для всієї України соціальних норм житла та нормативів споживання житлово-комунальних послуг, встановлених постановою Уряду від 06.08.2014 № 409.

Норма площі житла

При оплаті послуг за утримання житла або опалення береться показник 13,65 квадратних метрів на одну особу або 35,22 “квадрати” на сім’ю. У законодавстві прописано, що соціальна норма житла, розрахована для домогосподарства, збільшується на 30% для непрацездатних непрацюючих осіб, які проживають окремо.

Норма споживання природного газу

Якщо брати опалення, то враховується 4 кубометри палива на один квадратний метр опалювальної площі, який множиться на коригуючий коефіцієнт, (якщо це опалювальний сезон).

На газову плиту, яку використовують для приготування їжі, враховують 3,3 кубометри газу на кожну особу; на газову плиту за відсутності гарячого водопостачання та газового водонагрівача – 5,4 кубометра на особу, а на газову плиту та водонагрівач – 10,5 кубометрів.

Норма централізованого водопостачання та водовідведення

При розрахунку субсидії на оплату послуги з постачання холодної води враховується 2 кубометри, якщо у житлі є гаряче водопостачання, та 3,6 кубометрів на кожну особу – якщо відсутній такий тип водопостачання.

Для послуги з гарячого водопостачання враховують 1,6 кубометрів води на кожну особу та 3,6 кубометрів на кожного при розрахунку субсидії на водовідведення.

Норма споживання електроенергії

При розрахунку субсидії на оплату опалення електроенергією враховується 30 кВт-год на кожен квадратний метр опалювальної площі. Цей показник може збільшуватися на коригуючий коефіцієнт, в умовах опалювального сезону.

Норма споживання електроенергії для побутових потреб у будинках, які не обладнані стаціонарними електроплитами та якщо відсутнє централізоване гаряче водопостачання, становить 100 кВт-год на сім’ю з однієї особи та додатково 30 кВт-год на місяць на кожного іншого члена сім’ї. Однак споживачі не повинні використовувати понад 220 кВт-год на місяць.

У будинках, які оснащені стаціонарними електроплитами та є гаряче водопостачання, норма становить 110 кВт-год на місяць на сім’ю з однієї особи та додатково 30 кВт-год на місяць на кожного іншого члена сім’ї на житлове приміщення (будинок). Домогосподарство не повинно споживати понад 230 кВт-год на місяць.

У будинках зі стаціонарними електроплитами, в яких відсутнє гаряче водопостачання, ця норма вже становить 130 кВт-год на місяць на сім’ю з однієї людини та додатково 30 кВт-год на місяць на кожного іншого члена сім’ї на житлове приміщення (будинок), але не більше 250 кВт-год на місяць.

В інших випадках, які не розписані вище, враховується норма споживання електроенергії у розмірі 70 кВт-год на місяць на сім’ю з однієї особи та додатково 30 кВт-год на місяць на кожного іншого члена сім’ї, але не більше 190 кВт-год на місяць.

Норма споживання теплової енергії

При розрахунку субсидії на опалення враховується норма 0,0383 Гкал на кожен квадратний метр опалювальної площі, який в опалювальному сезоні також множиться на коригуючий коефіцієнт.

Норма вивезення твердого побутового та рідкого сміття

Норма при розрахунку пільги на оплату послуги з вивезення твердого побутового сміття становить 0,4167 кубометра на одну особу. Якщо розраховувати норму при вивезенні рідких відходів – 0,76 кубометрів на одну особу, або 3,6 кубометрів на домогосподарство за умови, якщо у домогосподарстві відсутня система централізованого водовідведення та за наявності централізованого водопостачання та вигрібних ям.

Читайте також:

Джерело: Аpostrophe.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні