Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНазвані продукти, через які різко погіршується зір

Названі продукти, через які різко погіршується зір

Этот материал также доступен на русском языке
Медики вважають, що дієта відіграє життєво важливу роль у підтримці роботи серця та кровоносних судин – порушення функціонування цих систем безпосередньо позначаються на якості зору.

Підвищення цукру в крові та зір

Так, за словами лікаря-окуліста Вітні Селтман із США, найгіршими продуктами для здоров’я очей є хліб та макарони.

Уїтні Селтман пояснила, що прості вуглеводи у хлібобулочних та макаронних виробах сприяють підвищенню рівня цукру в крові. Це підвищує ризик прискорення вікової дегенерації жовтої плями – центра найбільшої гостроти зору у сітківці ока.

Зазвичай дегенерація жовтої плями відзначається у людей віком до 50-60 років. Їм стає важко читати, розпізнавати форми та кольори, впізнавати обличчя.

Дати збій може робота одного або обох очей. Як наслідки, ймовірні сприйняття прямих ліній хвилястими чи кривими, предмети часто здаються меншими, ніж насправді, а також менш яскравими.

Виключити з раціону хліб та макарони

Щоб не допустити підвищення рівня цукру в крові та зберегти гостроту зору, Селтман порадила замінити білий хліб та макарони цільнозерновими сортами.

Також вона рекомендує відмовитися від обробленого м’яса – великий вміст у ньому натрію шкодить здоров’ю очей та призводить до сліпоти.

Виключити слід і продукти, виготовлені у фритюрі з використанням трансжирів. Вони провокують стрибки рівня холестерину та вражають судини.

Читайте також:

Джерело: gsminfo.com.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні