Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНазвані продукти, які допомагають упоратися з головним болем

Названі продукти, які допомагають упоратися з головним болем

Этот материал также доступен на русском языке
Як тільки у нас починає боліти голова, ми відразу ж тягнемося за таблетками, але втамувати біль можуть і певні продукти харчування.

Вода

Хоч би як банально це звучало, але іноді причиною неприємних відчуттів є зневоднення. Усього одна склянка чистої води або з додаванням часточки лимона може стати чудовим помічником. І не забувайте про важливість профілактики. Мінімум 1 л води на добу має стати нормою споживання.

Чорний чай

Обов’язково солодкий. Адже саме поєднання чорного чаю і цукру сприяє вивільненню катехінів – речовин, які мають спазмолітичну дію. А додавши лимон або м’яту, отримаєте ще й заспокійливий ефект.

Імбир

Цей корінь відомий своєю протизапальною дією. А ще він допомагає покращити кровообіг. Чай з імбиром – дієвий засіб навіть для запобігання мігрені. При перших симптомах рекомендовано випити чашечку ароматного напою і біль вже не так турбуватиме.

Гарбузове насіння

Частим супутником головного болю є розширені судини. Щоб повернути їх у нормальний стан, необхідний магній. Він впливає на м’язи стінок судин, підтримуючи їх оптимальний тонус. Адже недаремно магній часто входить до складу знеболювальних препаратів.

Жирна риба

Головний її компонент – жирні омега-3 кислоти, що мають протизапальні властивості. Ці речовини не лише допоможуть зняти болючі відчуття, а при систематичному прийомі навіть здатні знизити частоту нападів. З наявних варіантів завжди можна вибрати недорогі продукти – оселедець, сардина, скумбрія, або дорожчі види, такі як лосось, форель, тунець.

Молочні продукти

Деякі медичні дослідження підтвердили зв’язок хронічного болю із нестачею кальцію в організмі. Особлива увага при цьому приділялася появі так званого «голодного» болю, який з’являється у тривалих перервах між їдою. А ще недолік кальцію може провокувати підвищення тиску, при якому біль голови – частий симптом. Важливими джерелами кальцію, відомими всім, є молоко та кисломолочні продукти.

Цільнозернові продукти

Вівсянка, пшоно, гречка, випічка з борошна грубого помелу – всі вони містять вітаміни групи В, що позитивно впливає на нервову систему, допомагаючи їй впоратися зі стресами та перевтомою. А вони нерідко є причиною поганого здоров’я. Крім цього, у них міститься клітковина, необхідна для нормального травлення.

Читайте також:

Джерело: agrotrend.com.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні