П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'я8 продуктів для здоров'я зубів та ясен

8 продуктів для здоров’я зубів та ясен

Этот материал также доступен на русском языке
Догляд за ротовою порожниною – це не тільки чистка зубів та використання зубної нитки. До списку корисних звичок обов'язково потрібно додати правильний раціон. Є продукти, що допоможуть зберегти голлівудську посмішку.

Про корисні для зубів продукти, повідомляє Ukr.Media.

Сир

Це відмінний продукт для боротьби із кислотною ерозією емалі. Щоразу, коли ви вживаєте хліб, солодощі, цитрусові чи газировку, зуби піддаються впливу кислоти. А якщо після цього ви з’їсте маленький шматочок сиру, то негативна дія буде нейтралізована.

Риба

Дуже важливо отримувати достатньо кальцію з харчуванням, щоб захищати зуби та ясна. Але наш організм не може отримати весь потрібний йому кальцій, якщо ви не проводите достатньо часу на сонці.

Жирна риба на кшталт форелі чи оселедця – фантастичне джерело вітаміну D, яке корисне для зубів і ясен.

Апельсини

Потрапляння цих фруктів до нашого списку здається дивним. Однак в апельсинах є вітамін C, який зміцнює кровоносні судини та сполучну тканину, уповільнюючи прогресування ясен через їх запалення. Пам’ятайте, що після вживання цитрусових чистити зуби можна не раніше ніж через 30 хвилин.

Вода

Наша слина складається з 99,5% води. Зневоднення збіднює слину, а це дуже шкідливо для ротової порожнини. Чим більше слини в роті, особливо після їжі, тим корисніше.

Селера

Селера містить високу кількість клітковини. Це чудовий продукт, який очищає зуби кожним шматочком. Селера вимагає енергійного пережовування, яке сприяє виділенню великої кількості слини.

Цибуля

Цей овоч знищує шкідливі бактерії як у роті, так і в організмі загалом. Якщо вам не подобається вживати її в сирому вигляді, додавайте продукт до салатів або інших страв.

Зелений та чорний чай

У цих напоях містяться поліфеноли, що взаємодіють з бактеріями, що викликають зубний наліт, вбиваючи або пригнічуючи їх. Це робить чай чудовим вибором під час та після їжі.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні