Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіВодіям готують нові штрафи за шини та фари

Водіям готують нові штрафи за шини та фари

Этот материал также доступен на русском языке
У Міністерстві внутрішніх справ анонсували нові санкції для водіїв-порушників. Зміни стосуватимуться порядку використання шин та фар.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський подав до уряду проєкт постанови про внесення змін до Правил дорожнього руху. Проєкт та супровідні документи опубліковані на сайті МВС .

У проєкті ухвали визначено терміни “шина літня”, “шина зимова”, “шина всесезонна”.

Запропоновано введення заборони на експлуатацію транспорту, якщо у проміжку з 1 жовтня до 31 березня на ньому встановлено літні шини.

Наразі діє вимога про те, що на слизькій дорозі повинні використовуватися шини, що відповідають стану проїзної частини. Цю норму МВС планує скасувати.

Бажають відмовитися і від норми про те, що з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами мають бути включені денні ходові вогні (або ближнє світло фар у разі їх відсутності). Тепер пропонується, щоб така вимога діяла увесь рік.

У МВС очікують, що ці зміни позитивно вплинуть на рівень безпеки дорожнього руху та призведуть до зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод.

Порушення відповідних вимог каратиметься, як і інші порушення правил дорожнього руху.

У пояснювальній записці зазначено, що проєкт акту вимагає проведення консультацій із громадськістю. Коли відповідне обговорення відбудеться – зараз невідомо.

Читайте також:

Джерело: unian.net

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні