Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яШкідливі ковбаси: який сорт краще назавжди виключити із раціону?

Шкідливі ковбаси: який сорт краще назавжди виключити із раціону?

Этот материал также доступен на русском языке
Про те, що ковбаса - не найкорисніший продукт, знають майже усі, але медики рекомендують її взагалі виключити з раціону. Справа в тому, що в ковбасі міститься безліч солі, жирів, нітритів та підсилювачів смаку, а це не додасть здоров'я нашому організму.

За словами гастроентерологів, систематичне вживання впливає на здоров’я як “бомба уповільненої дії”, інформує Ukr.Media.

Важливо розуміти, що ковбаса все ж таки делікатес, і в день її можна з’їдати до п’ятдесяти грамів. Хоча людям похилого віку цей продукт рекомендується взагалі прибрати з раціону.

Також алергікам, людям із проблемами шлунково-кишкового тракту, при нирковій недостатності та набряках теж краще відмовитися від ковбаси.

Лікарі називають варену ковбасу найбезпечнішою, адже вона піддається меншій обробці.

А ось напівкопчена ковбаса вважається найшкідливішою: для початку її варять, потім смажать, а після цього коптять. Таким чином, у складі цього продукту є величезна кількість канцерогенів.

Копчена ковбаса також не приносить користі, при цьому в ній містяться продукти згоряння і радіолізу, що виділяються в момент копчення. У сирокопчених ковбасах величезна кількість жиру та добавок, і її називають провокатором раку. Нічого корисного немає і в ліверній ковбасі, яку раніше готували з печінки, а тепер із субпродуктів, обрізів сала, загусників та консервантів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як перевірити якість ковбаси у домашніх умовах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні