Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯк перевірити якість ковбаси в домашніх умовах?

Як перевірити якість ковбаси в домашніх умовах?

Этот материал также доступен на русском языке
На полицях у магазинах та супермаркетах рідко можна знайти натуральні продукти за доступною ціною. Багато несумлінних виробників для скорочення витрат на виробництво використовують барвники та консерванти, які не тільки погіршують смак продукту, але і його якість. Особливо це помітно серед найпопулярніших товарів, наприклад, ковбаси.

Якщо ви точно не знаєте, з чого був зроблений товар, його якість можна перевірити в домашніх умовах.

Про наявність крохмалю у ковбасі розповість йод

Натуральність ковбаси можна перевірити за допомогою йоду. Ця речовина підкаже, чи є у продукті крохмаль. Потрібно нанести на варену ковбасу чи сосиски кілька крапель йоду та почекати хвилин зо дві. Якщо після нанесення йоду ковбасні вироби стали коричневими – отже, крохмалю в них немає. Якщо посиніли – це поганий знак, що свідчить про наявність великої кількості крохмалю.

Перевіряємо якість ковбаси горілкою

Також якість ковбаси можна перевірити горілкою. Цей спосіб годиться для копченої ковбаси. Перш ніж перевіряти якість, прочитайте про її склад. Важливо, щоб у ній не було приправ, що забарвлюють, наприклад, паприки і червоного перцю. Якщо ви переконалися, що туди не додавали ці спеції, можна приступати до експерименту. Для цього вам будуть потрібні склянка та горілка.

Щоб перевірити, чи виробник додавав барвник у ковбасу, аби надати їй товарного вигляду, опустіть шматочок ковбаси в горілку. Зачекайте п’ять хвилин і витягніть ковбасу, а потім перемішайте розчин. Якщо він забарвився в червоний, рожевий або помаранчевий колір, отже, до ковбаси додавали барвник і вона ненатуральна.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні