П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниРазумков: з хлібом можуть бути перебої та значне подорожчання

Разумков: з хлібом можуть бути перебої та значне подорожчання

Этот материал также доступен на русском языке
У хлібній галузі криза - в Україні можуть виникнути перебої з виробництвом хліба. Через високі ціни на газ пекарні на межі закриття і просять уряд забезпечити адекватні ціни на паливо.

Про це заявив народний депутат Дмитро Разумков в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”. Він послався на лист Всеукраїнської асоціації пекарів та асоціації “Укрхлібпром”, в якому представники хлібної галузі звернулися до президента Володимира Зеленського та Кабінету міністрів.

В Україні можуть виникнути перебої з виробництвом хліба через високі ціни на газ. Вже зараз пекарні перебувають на критичній межі і просять уряд забезпечити адекватні ціни на паливо, інакше підприємства почнуть зупинятися.

Разумков зазначив, що якщо вимоги Асоціації не будуть виконані, то є ризик перебоїв з хлібом і його значного подорожчання:

“Або забезпечити соціальну ціну на газ, або вони зупиняться, бо зараз купують газ за 52 тисячі гривень… Що ж тоді буде на полицях і скільки це вам коштуватиме? Якщо ми, як аграрна держава, припинимо виробляти хліб, це вже колапс».

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні