Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїна: якість хліба погіршиться, але ціни зростуть на третину

Україна: якість хліба погіршиться, але ціни зростуть на третину

Этот материал также доступен на русском языке
Жителі України будуть їсти неякісний дорогий хліб із борошна третього ґатунку. Рекордні врожаї продовольчого зерна відправляють на експорт, у країні залишиться лише невелика кількість кормової пшениці.

Зерно відправляють за кордон

Надії на рекордні врожаї зернових не виправдали себе, аграрії надсилають продовольче зерно за кордон. За словами президента Всеукраїнської асоціації пекарів Юрія Дудченка, у 2022 році в країні, скоріш за все, випікатимуть хліб для населення з кормової пшениці низького ґатунку. Зростання цін на зерно на світовому ринку змушує агрохолдинги у гонитві за прибутком відправляти зерно на експорт. Масове вивезення продовольчої пшениці може дуже скоро призвести до того, що в країні її зовсім не залишиться. Або залишиться мізерно мало. Щоб задовольнити внутрішній попит, доведеться у хліборобство пустити фуражну пшеницю. Але навіть у цьому разі ціни на хліб зростуть на 20–30%.

Залишки солодкі?

“У країні має гарантовано залишитися 3,5 млн тонн пшениці другого та третього класів. Борошно буде із заниженою хлібопекарською якістю, тобто хліб може виходити не такий пишний, не такий запашний, та й не такий він буде смачний. Це все призведе до того, що кінцевий продукт подорожчає”, – прогнозує експерт.

Читайте також:

Джерело: Today.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні