Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні більше не буде військкоматів: чим їх замінять?

В Україні більше не буде військкоматів: чим їх замінять?

Этот материал также доступен на русском языке
Військові комісаріати тепер будуть називатися територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки.

Як повідомляє Міністерство оборони України, це передбачено змінами, внесеними до Положення про підготовку та проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на строкову військову службу за контрактом.

Зазначається, що це Положення, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 21 березня 2002 року No 352, приведено у відповідність до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань, пов’язаних з виконанням військового обов’язку та веденням військового обліку».

Зміни стосуються уніфікації термінології. Так, у тексті Положення «військові комісаріати» замінюються «територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки», а «військові комісари» – «керівниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки».

Крім того, уточнено порядок видачі реєстраційних документів для осіб з інвалідністю, які мають тяжкі захворювання та позбавлені можливості вільного пересування.

Також внесено зміни до Положення щодо взаємодії територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки з органами державної влади, організаціями, установами, підприємствами з питань призовної роботи.

Читайте також:

Джерело: unian.net

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні