П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ яких випадках потрібно повторно подати документи на отримання субсидії?

У яких випадках потрібно повторно подати документи на отримання субсидії?

Этот материал также доступен на русском языке
Більшості українців, які отримують житлову субсидію, не потрібно повторно подавати документи, допомога від держави нараховується автоматично.

Про це розповіла в інтерв’ю “Фактам” міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

За словами Марини Лазебної, цього року відбулося автоматичне перепризначення субсидій більшості домогосподарств, які отримували їх у минулому опалювальному сезоні. Людям не потрібно було нікуди їхати, подавати документи – все відбувалося автоматично на підставі інформації, наявної в реєстрах, і результатів перевірки, проведеної Міністерством фінансів.

– Виняток був тоді, коли потрібно було надати або підтвердити певні дані, які можуть змінитися, – сказала Марина Лазебна.

Наприклад, якщо одержувач субсидії раніше не надав свої банківські реквізити для перерахування монетизованої субсидії. Або якщо людина отримала субсидію за фактичним місцем проживання, а не за місцем реєстрації, – то вона повинна підтвердити місце проживання, тому що воно може змінитися.

Або випадок, коли раніше субсидія призначалася без урахування членів сім’ї, зареєстрованих у домі, але таких, що не проживають за місцем реєстрації, бо могли повернутися. Для таких домогосподарств субсидії призначалися на підставі наданих документів.

Також цього року розширено коло людей, які можуть отримати субсидії.

– Ми проаналізували практику і включили до переліку загальних підстав призначення субсидії ті випадки, які раніше потребували окремого розгляду та рішення комісій органів місцевого самоврядування. Це випадки, коли один з членів домогосподарства офіційно працює за кордоном і доглядає за дитиною до трьох років, або є безробітним, але перебуває на обліку в центрі зайнятості та інших життєвих ситуаціях, – резюмувала міністерка соціальної політики.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні