Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ уряді розповіли, чи вистачить грошей у бюджеті на субсидії у 2022...

В уряді розповіли, чи вистачить грошей у бюджеті на субсидії у 2022 році

Этот материал также доступен на русском языке
У державному бюджеті на 2022 рік на субсидії для українців, які потребують допомоги, виділили 38,4 млрд грн. Чи вистачить цих грошей для всіх субсидіантів, адже експерти прогнозують подорожчання комунальних послуг?

Теоретично грошей, закладених у держбюджет-2022, має вистачити на виплати всім, кому вони належаться.

Як повідомляє “Урядовий Кур’єр”, у 2022 році на субсидії асигнували на 3,2 млрд грн більше, ніж у 2021 році. Тому виділених коштів має вистачити на всі субсидії та пільги щодо оплати комуналки, по які українці звернуться до кінця 2022 року.

Бюджетні призначення на пільги збільшили на 12 млрд. грн.

Варто зазначити, що бюджетні призначення на пільги та субсидії також збільшили – на 12 млрд грн. Це зроблено через те, що тарифи на комунальні послуги далі зростають. Частину виплат, передбачених на 2022 рік, держава видасть у грудні 2021 року як аванс на січень.

На розгляд заяв на отримання субсидії – 10 днів

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, уряд постійно моніторить, як працює механізм субсидій, та вдосконалює його.

– Ми зменшили до 10 днів час розгляду заяви на отримання субсидії та максимально спростили цей процес. Ми підвищили адресність субсидій. Уряд ухвалив рішення, яке дозволить розширити доступ до субсидій громадян із соціально вразливих груп. Це стосується, наприклад, мешканців населених пунктів на лінії зіткнення, матерів у декретній відпустці, власників житла у сільській місцевості, – зазначив Денис Шмигаль.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні