П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЧерез COVID-19 в Україні перестали працювати півтисячі равликових ферм

Через COVID-19 в Україні перестали працювати півтисячі равликових ферм

Этот материал также доступен на русском языке
Пандемія коронавірусу торкнулася всіх видів бізнесу. Вона не оминула і равликові ферми. Так, 1,5 року тому в Україні було 700 равликових ферм, зараз залишилося близько 200.

Про це розповів власник фермерського господарства «Равлик-2016» Сергій Данилейко під час мітапу «Равликові ферми та равликове господарство: найкращі агропрактики».

– Це непроста справа: якщо пощастить, то окупність настає на другий рік. Але є багато нюансів, які можуть призвести до загибелі всього стада навіть у досвідченого виробника. У розведенні равликів одна помилка створює наступну, і в підсумку початківець-виробник отримує 100% невдач, тому потрібно намагатися уникати помилок з самого початку, щоб не усувати їх пізніше в процесі діяльності, – говорить Сергій Данилейко.

Він додає, що свого часу через відсутність необхідних знань і досвіду протягом перших трьох років зазнав збитку на загальну суму близько 100 тисяч євро.

– Незважаючи на сьогоднішні труднощі, пов’язані з пандемією, Україну чекає друга хвиля цього бізнесу. Він буде розвиватися протягом наступних 10 років, оскільки обсяг світового ринку равликів становить понад 60 тисяч тонн, – прогнозує Сергій Данилейко.

Читайте також:

Джерело: agroportal.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні