Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіТри важливі новації грудня: кому й до чого готуватися?

Три важливі новації грудня: кому й до чого готуватися?

Этот материал также доступен на русском языке
Цього місяця нас чекає багато новацій - як хороших, так і не дуже.

Список професій для обов’язкової вакцинації розширився

Так, з 9 грудня до педагогів та працівників центральних і місцевих органів влади, для яких вакцинація від коронавірусу є обов’язковою, додадуться ще працівники:

підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;

установ та закладів, які надають соціальні послуги, установ соціального захисту дітей, реабілітаційних установ;

підприємств, установ та організацій, включених до переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

У разі відмови від вакцинації працівника буде відсторонено від роботи без збереження зарплати. Водночас тим громадянам, які мають протипоказання до вакцинації, щеплення робити не потрібно.

Зростання податків для ФОП

У зв’язку з тим, що з 1 грудня в Україні підвищують мінімальну зарплату, мінімальний розмір податку становитиме 1430 гривень – 22% від мінімальної зарплати. Його мають сплатити ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування. Однак тим, хто обрав загальну систему оподаткування, потрібно буде до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок, сплатити щонайменше 4070 грн.

1000 гривень за вакцинацію

За словами президента України Володимира Зеленського, з 19 грудня в Україні почне працювати програма видачі 1 тис. грн вакцинованим громадянам України.

 

На виплати зможуть розраховувати всі українці, які пройшли повний курс вакцинації – до 19 грудня та після. Але гроші на руки нікому не дадуть. Їх можна буде витратити на подорожі в межах України, квитки до кінотеатрів, театрів, музеїв, концертних залів, виставкових центрів або масових заходів; послуги у спортзалах, фітнес-клубах, басейнах.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні