Вона піднімає настрій своїм яскравим виглядом і заряджає енергією, якої вистачить до обіду.
Зваріть ячмінну кашу на молоці і прикрасьте її свіжою малиною, соломкою з яблук, фісташками, насінням чіа і меленою корицею.
Каша кремової консистенції ідеально поєднується з соковитими і хрусткими шматочками топінгів (добавок). Виходить дуже смачно та корисно.
Харчова цінність однієї порції
Калорії – 360, всього жирів – 14 г, насичені жири 5 г, білки 12 г, вуглеводи 46 г, клітковина 7 г, холестерин 20 мг, натрій 360 мг, цукор 16 г.
25 хвилин на приготування. Складність: легко. Порцій: 4
У рецептах використовуються мірні посудини об’ємом:
- 1 склянка – 240 мл.
- 3/4 склянки – 180 мл.
- 1/2 склянки – 120 мл.
- 1/3 склянки – 80 мл.
- 1/4 склянки – 60 мл.
- 1 столова ложка – 15 мл.
- 1 чайна ложка – 5 мл.
Інгредієнти до рецепту
- Ячмінна каша
- 2,5 ст. незбираного молока
- 1 склянка пластівців ячменю
- 2 столова ложка коричневого цукру
- 1 столова ложка (15 г) вершкового масла
Топінги (добавки)
- 2 клянки малини
- 1 столова ложка коричневого цукру
- Половина яблука, нарізана тонкою соломкою
- 2 столові ложки смажених фісташок, посічених
- 4 чайні ложки насіння чіа, залитого 1 столовою ложкою води
- 1/4 склянки незбираного молока
- мелена кориця
Приготування страви за рецептом
Ячмінна каша: Змішайте в каструлі середнього розміру молоко та ячмінні пластівці і на середньому вогні доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть при повільному кипінні, аж поки майже все молоко вбереться і пластівці розм’якнуть, перетворившись на кремову масу, близько 15 хвилин. Вмішайте цукор, вершкове масло і 0,5 чайної ложки солі.
Топінги
Тим часом у невеликій мисці вилкою злегка розімніть малину з цукром.
Розкладіть кашу по 4 тарілках. На поверхні каші акуратними купками по колу викладіть по чверті товченої малини, яблучних паличок, фісташок і насіння. Полийте зверху 1 столовою ложкою молока і посипте корицею.
Читайте також: