Неділя, 5 Грудня, 2021
ГоловнаДомашня енциклопедіяКартопля "Анна": запіканка по-французьки

Картопля “Анна”: запіканка по-французьки

Этот материал также доступен на русском языке
Цю старовинну французьку страву люблять мільйони людей: листкову картоплю готують у дуже великій кількості топленого вершкового масла.

Вважається, що страву придумано за часів Наполеона III шеф-кухарем паризького ресторану Адольфом Дюглере в XIX столітті. А назвали його в честь знаменитої куртизанки Другої Імперії (період царювання у Франції імператора Наполеона ІІІ) Анни Деліон.

Головні інгредієнти страви

Для приготування страви нам будуть потрібні: крупна картопля – 1 кг, масло вершкове – 130 г, зелень, сіль та чорний перець – за смаком.

Картоплю почистити і нарізати тонкими кружальцями. Форму для запікання добре змастити вершковим маслом. Потім викласти картопляні кружечки у форму. Кожен картопляний шар посолити, поперчити і змастити розтопленим маслом. Поставити форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на годину. Готову картоплю перевернути на плоске блюдо і посипати дрібно нарізаною зеленню.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати топлене диво-масло власноруч.

Читайте також:

Нове на сайті