Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПечені яблука з вівсянкою та корицею

Печені яблука з вівсянкою та корицею

Этот материал также доступен на русском языке
Нинішній сезон урожайний на яблука, а отже, їх багато і ціни не кусаються, тому можна спокійно готувати найрізноманітніші страви. Особливо смачними виходять десерти з яблук.

Для приготування нам будуть потрібні: яблука сорту Фуджі – 4 шт., вівсяні пластівці – три чверті склянки, борошно – три чверті склянки, цукор – 2/3 склянки, мелена кориця – чайна ложка, мелений імбир (за бажанням) – 0,5 чайної ложки, вершкове масло – 110 г, мед – 4 чайні ложки, сіль.

У мисці змішайте суху вівсянку, борошно, цукор, корицю, імбир і дрібку солі. Додайте туди охолоджене і нарізане кубиками вершкове масло. Руками ретельно розітріть суміш, щоб вона стала схожа на мокрий пісок. Поставте в холодильник.

Вимийте яблука і виріжте серцевину, при цьому стежте, щоб не пошкодити нижню частину фруктів. Викладіть яблука на деко і покладіть всередину кожного по чайній ложці меду, а потім підготовлену суміш з холодильника, злегка утрамбовувавши її пальцями, щоб наповнити яблука цілком, з гіркою.

Випікайте в духовці при температурі 175 градусів протягом 40 хвилин або доти, аж поки начинка набуде золотистого кольору, а яблука стануть м’якими. Дайте постояти 10 хвилин і подавайте на стіл.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати капусту з медом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні