П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниСтало відомо, яка область в Україні лідирує за запасами лікувальних грязей

Стало відомо, яка область в Україні лідирує за запасами лікувальних грязей

Этот материал также доступен на русском языке
До трійки лідерів серед областей України щодо наявності запасів лікувальних грязей входить Миколаївська область. Про це повідомила керівниця нового Управління з питань туризму та курортів Миколаївської облдержадміністрації Тетяна Волинець.

– Ми вивчили лікувальні можливості області та з’ясувалося, що Миколаївщина посідає третє місце в Україні за експлуатаційними запасами лікувальних грязей. Ми лідируємо за цим показником після Криму та Запорізької області, – наголосила Волинець.

За її словами, наявність згаданих ресурсів дозволить розширити рамки туристичного сезону та проводити оздоровлення туристів на узбережжях області.

Найбільші поклади грязей, за оцінками фахівців, є біля Тилігульського лиману. Їх запаси сягають 14 мільйонів тонн – найбільші в Україні. Вони можуть використовуватися для лікування опорно-рухового апарату, нервової системи, захворювань шкіри і т.д.

– А це свідчить, що є реальна можливість перетворити місцеві бази відпочинку на повноцінні бальнеологічні центри, – впевнена Волинець.

Крім того, під час наукових досліджень було знайдено унікальну мінеральну воду в Казанці, аналогів якої немає в Україні.

Читайте також:

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні