Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНазвано 5 продуктів, які сприяють загусанню крові

Названо 5 продуктів, які сприяють загусанню крові

Этот материал также доступен на русском языке
За кількістю смертельних випадків серцево-судинні захворювання на першому місці, тому про профілактику слід задуматися, навіть якщо зараз ви абсолютно здорові.

Мільйони людей стикаються із проблемою загусання крові (порушення її нормального скипання). Причин може бути безліч. Деякі можна легко скоригувати, скоротивши споживання певних продуктів.

 

Картопля

У картоплі міститься велика кількість крохмалю, що безпосередньо впливає на загусання крові. Особливо небезпечна для здоров’я серцево-судинної системи смажена картопля, оскільки до ударної дози крохмалю додаються ще й жири. Геть відмовлятися від картоплі не варто. Просто слід їсти її у вареному вигляді і не щодня.

 

Банани

Ці солодкі поживні фрукти містять багато цукру та калію, які в надлишку можуть стати причиною загусання крові. Фруктоза в бананах швидко переробляється в небезпечні для серця та судин ліпідні сполуки, тому з цими фруктами слід чинити так само, як із картоплею – зовсім виключати їх із раціону не треба, просто стежте за кількістю.

Волоські горіхи

З волоськими горіхами ситуація неоднозначна: вони містять і корисні, і шкідливі для крові речовини. Дубильні речовини, на які багаті горіхи, провокують загусання крові, а омега-3 жирні кислоти, яких у них не менше, навпаки, покращують кровотік та зміцнюють стінки судин. Щоб не відчувати на собі шкоди волоських горіхів, до їхньої кількості в раціоні слід ставитися уважно – не більше 2-4 штук на добу.

 

Цукор

Звичайний білий цукор, який можна знайти у складі майже всіх готових продуктів – від солодощів та випічки до знежиреної молочної продукції та напівфабрикатів – провокує різкі стрибки глюкози в крові, через що підвищується вироблення шкідливих ліпідних сполук, кров згущується та підвищується ризик розвитку тромбозу. Краще від білого цукру повністю відмовитися.

 

Петрушка

Петрушка – один із найкорисніших видів зелені. Вона багата на важливі для організму речовини. Однак захоплюватися її вживанням все ж таки не варто: через рекордний вміст вітаміну К вона може стати причиною згущення крові. Особливо уважно до неї слід ставитися людям із підвищеним артеріальним тиском.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні