Мільйони людей стикаються із проблемою загусання крові (порушення її нормального скипання). Причин може бути безліч. Деякі можна легко скоригувати, скоротивши споживання певних продуктів.
Картопля
У картоплі міститься велика кількість крохмалю, що безпосередньо впливає на загусання крові. Особливо небезпечна для здоров’я серцево-судинної системи смажена картопля, оскільки до ударної дози крохмалю додаються ще й жири. Геть відмовлятися від картоплі не варто. Просто слід їсти її у вареному вигляді і не щодня.
Банани
Ці солодкі поживні фрукти містять багато цукру та калію, які в надлишку можуть стати причиною загусання крові. Фруктоза в бананах швидко переробляється в небезпечні для серця та судин ліпідні сполуки, тому з цими фруктами слід чинити так само, як із картоплею – зовсім виключати їх із раціону не треба, просто стежте за кількістю.
Волоські горіхи
З волоськими горіхами ситуація неоднозначна: вони містять і корисні, і шкідливі для крові речовини. Дубильні речовини, на які багаті горіхи, провокують загусання крові, а омега-3 жирні кислоти, яких у них не менше, навпаки, покращують кровотік та зміцнюють стінки судин. Щоб не відчувати на собі шкоди волоських горіхів, до їхньої кількості в раціоні слід ставитися уважно – не більше 2-4 штук на добу.
Цукор
Звичайний білий цукор, який можна знайти у складі майже всіх готових продуктів – від солодощів та випічки до знежиреної молочної продукції та напівфабрикатів – провокує різкі стрибки глюкози в крові, через що підвищується вироблення шкідливих ліпідних сполук, кров згущується та підвищується ризик розвитку тромбозу. Краще від білого цукру повністю відмовитися.
Петрушка
Петрушка – один із найкорисніших видів зелені. Вона багата на важливі для організму речовини. Однак захоплюватися її вживанням все ж таки не варто: через рекордний вміст вітаміну К вона може стати причиною згущення крові. Особливо уважно до неї слід ставитися людям із підвищеним артеріальним тиском.
Читайте також: