Дослідження вчених показало, що щоденне надмірне вживання білого хліба та інших хлібобулочних та макаронних виробів з білої муки підвищує ризик розвитку небезпечних патологій серця, включаючи інфаркти.
“У людей, які споживають понад 350 грамів продуктів із білого борошна на день, ризик передчасної смерті від наслідків серцевих захворювань на 27% вищий, ніж у тих, хто з’їдає менше 50 грамів таких продуктів”, – зазначили вчені.
У дослідженнях взяли участь 150 тисяч добровольців із 21 країни.
Фахівці оцінили їхні харчові звички та стан здоров’я за 9,5 року. Виявилося, що чим більше людина вживала продуктів з білого борошна, тим вищі були його показники кров’яного тиску.
У хлібі, тісті для піци, булочках, млинцях немає поживних і багатих на клітковину зернових компонентів. Таким чином, білий хліб та інші подібні продукти дають організму лише пусті калорії.
А це сприяє підвищенню рівня цукру в крові, що провокує порушення кровопостачання, негативний вплив на стан судинних тканин та підвищує ризик розвитку атеросклерозу.
Читайте також:
В Україні змінився порядок встановлення інвалідності внаслідок війни. Що змінилося в процедурі та як можна…
Жителям одного з українських міст надається допомога у вигляді безкоштовних наборів із продуктами. Розповідаємо, що…
Чимало експертів роблять прогнози про те, коли в Україні закінчиться війна. Одні впевнені, що це…
Українські воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога…
В одній з областей України збирають дані на виплати цільової грошової допомоги. Як подати заявку,…
3 травня в Україні відзначають День кондитера. Православні вшановують пам'ять мучеників Тимофія і Маври та…