Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яКомаровський назвав небезпечну рибу: "Ніколи таку не купуйте"

Комаровський назвав небезпечну рибу: “Ніколи таку не купуйте”

Этот материал также доступен на русском языке
Євген Комаровський — лікар-педіатр вищої категорії, кандидат медичних наук, письменник та телеведучий розповів, яку рибу краще не купувати.

Чому корисно їсти рибу?

Рибу їсти корисно, оскільки в ній багато білку, омега-3 та омега-6 кислот, риба знижує ризик багатьох онкологічних захворювань, а її вживання в їжу запобігає ожирінню. Про це заявив лікар-педіатр, кандидат медичних наук Євген Комаровський. “Велика кількість досліджень свідчать про те, що риба реально зменшує ризик багатьох онкологічних захворювань, зменшує ризик ожиріння”, – сказав педіатр.

Скільки риби рекомендується вживати у їжу

За словами Комаровського, лікарі радять, щоб кожна людина – діти та дорослі – їли щонайменше 2 порції риби на тиждень. Одна порція має становити 140 г. Можна їсти і більше, від 2 до 4 порцій – 280-560 грамів. Більше риби їсти не рекомендується.

Яка риба корисна

Лікар заявив, що є чимало суперечок, яка риба корисніша – дика, вирощена штучно, річкова чи морська. Проте точної відповіді це питання не має.

За його словами, річкова риба дуже корисна, але…

Яка риба не корисна для організму

Дієтолог розповів, яка риба не є корисною для організму. «Головне тут – безпека. Наприклад, річкова риба, вона завжди дуже корисна. Містить усе потрібне для здоров’я. Але ми ризикуємо разом із цією рибою з’їсти личинки глистів і таке інше», – зазначив Комаровський. Крім того, він не радить купувати річкову рибу та будь-яку рибу «з рук». Найкраще, каже лікар, купувати рибу промислового заморожування. «Більшість личинок глистів гине під час глибокого заморожування. Тому віддавати перевагу потрібно рибі, замороженій промислово», – додав лікар. Комаровський наголосив, що небезпечною може виявитися і велика морська риба, оскільки в ній багато ртуті.

Фото: Рexels

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні