Саме до таких належать курячі яйця. Це важливий продукт у харчуванні людини, зокрема й онкологічних хворих, оскільки містить вітамін А, який називають своєрідним вимикачем онкогенів. До того ж цей вітамін запобігає розвитку атеросклерозу судин, сприяє поліпшенню зору, посилює імунну систему, не пропускаючи хвороботворні віруси та бактерії в організм.
Міститься вітамін А, як і деякі інші жиро- та водорозчинні вітаміни, в яєчному жовтку. Білок яйця схожий на білок транспортної системи крові людини, розносить по організму корисні речовини, сприяє нормалізації обмінних процесів.
Щодо шкоди від вживання яєць щодня – це застаріла і безпідставна точка зору. Якщо людина веде здоровий спосіб життя, займається фізичною працею, спортом, не має надлишкової маси тіла, хронічних і судинних захворювань, яйця їй можна їсти щодня.
Так, спортсменам білок яйця потрібен для відновлення м’язів після навантажень. Дітям у період розвитку та росту можна щодня з’їдати по кілька яєць (варених, у вигляді яєчні або омлету, збитих з цукром тощо). До 50 років і жінкам, і чоловікам можна щодня вживати по 1-2 яйця, а вже у старшому віці враховують особливості організму. Якщо ж судини забиті бляшки холестеринів, жовчний міхур – каменями, крім того є проблеми з печінкою, слід вживати не більше 3-4 яєць на тиждень.
Читайте також: