П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВчені зробили припущення, коли скінчиться пандемія COVID-19

Вчені зробили припущення, коли скінчиться пандемія COVID-19

Этот материал также доступен на русском языке
Вчені прогнозують закінчення пандемії коронавірусу в деяких країнах у 2022 році. При цьому COVID-19 може перейти у форму сезонної хвороби.

Першими країнами стануть ті, де поєднуватиметься високий рівень вакцинації та природного імунітету серед людей, які заразилися коронавірусом. До таких країн епідеміологи відносять Сполучені Штати, Велику Британію, Португалію та Індію.

Можливі мутації серед невакцинованого населення

Хоча вчені попереджають, що коронавірус є непередбачуваним вірусом, який може мутувати в міру поширення серед населення, яке не вакцинується.

– Ми вважаємо, що в період від сьогодні до кінця 2022 року настане момент, коли ми отримаємо контроль над цим вірусом… коли ми зможемо значно знизити тяжкі захворювання та смертність, – заявила Марія Ван Керкхове, епідеміолог, яка очолює роботу Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) щодо боротьби з COVID-19.

Очікується, що COVID-19, як і інші ендемічні захворювання, такі як малярія, залишатиметься основним фактором захворюваності та смертності протягом багатьох років.

Стане схожим на кір або грип

Одні вчені вважають, що зрештою коронавірус поводитиметься більше схожим на кір, який досі викликає спалахи в тих групах населення, де низький рівень охоплення вакцинацією.

Інші вважають, що COVID стане більше схожим на сезонне респіраторне захворювання, як грип.

Читайте також:

Джерело: reuters.com

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні