П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНазвано симптоми, що свідчать про брак вітаміну D

Названо симптоми, що свідчать про брак вітаміну D

Этот материал также доступен на русском языке
Вчені давно дійшли висновку, що при браку вітаміну D підвищується ризик захворіти на вірусні інфекції.

Вітамін D також відповідає за наш метаболізм, від нього залежить засвоєння кальцію, він захищає нас від депресії й навіть діабету.

Як зрозуміти, що організму бракує сонячного вітаміну?

Ви відчуваєте постійну втому

Навіть якщо ви багато спите, але вашому організму бракує вітаміну D, ви постійно відчуватимете себе втомленими. Це медичний факт: дослідження, результати якого були опубліковані в Північноамериканському журналі медичних наук, показало, що низький рівень вітаміну D безпосередньо пов’язаний зі швидкою стомлюваністю та хронічною втомою.

Ви пригнічені

Ще одна ознака дефіциту вітаміну D – депресія. Пояснюється це насамперед тим, що в багатьох частинах мозку, зокрема і пов’язаних з депресією, було виявлено інгібітори вітаміну D. Крім того, дослідження, проведені Національним ендокринним товариством США, продемонстрували: пацієнтки, які страждають на депресію, повідомляли про полегшення стану і навіть зникнення симптомів після вживання вітаміну D.

Висока пітливість

Один із перших, “класичних”, симптомів дефіциту вітаміну D – піт, що постійно виступає на обличчі та на голові. Якщо ваш лоб постійно мокрий, незважаючи на нормальну температуру тіла та невисоку фізичну активність, можливо, вам слід перевірити рівень сонячного вітаміну.

Біль у кістках та м’язах

Біль у кістках, м’язах і навіть суглобах може бути ознакою браку вітаміну D. Крім того, часті переломи та пошкодження кісток – також вірна ознака того, що вам катастрофічно бракує цього важливого вітаміну.

Безсоння

Достатнє вживання вітаміну D підвищує ймовірність повноцінного нічного відпочинку на 16% – такого висновку дійшли автори дослідження, результати якого були опубліковані у виданні Journal of Sleep Research. Отже, якщо у вас регулярні проблеми зі сном, можливо, вам слід перевірити рівень вітаміну D.

Читайте також:

Джерело: newsyou

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні