Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк визначити надлишок води в організмі?

Як визначити надлишок води в організмі?

Этот материал также доступен на русском языке
Ми часто чуємо від медиків, що зневоднення організму загрожує наслідками, але для нашого організму так само небезпечним є і накопичення зайвої рідини. Розпізнати його можна за такими ознаками.

Часте сечовипускання

В середньому людина може ходити в туалет за малою нуждою до 8 разів на день. Якщо без видимої причини це робиться більше 12 разів, то це може бути ознакою накопичення надлишкового об’єму води в тілі, але не можна виключати захворювання сечовивідної системи.

Якщо людина зменшила споживання рідини, але позиви до сечовипускання не знизилися, отже, причина криється в небезпечному захворюванні нирок, яке потребує негайного лікування.

Колір сечі

У кожної людини сеча може мати свій відтінок. Нормальною вважається сеча будь-якого відтінку жовтого. При порушенні роботи організму жовтизна зникає. При надлишку рідини в організмі сеча стає абсолютно безбарвною.

Головний біль

Коли в тілі накопичується більше води, ніж потрібно, то всі органи і простір між клітинами збільшуються в розмірі, набухають. Це стосується і головного мозку, що призводить до надмірного тиску на череп, тому часто може боліти голова.

Бліда шкіра

Так само поширеним симптомом є зміна кольору шкірного покриву. Він стає блідим внаслідок зниження концентрації солей натрію в організмі. Насамперед це стане помітно на руках.

Як вивести зайву рідину

Потрібно пити помірну кількість води, при цьому слід намагатися не пити багато води перед сном. Обов’язково в раціоні має бути зелений чай. Він вважається м’яким сечогінним засобом, тому для виведення непотрібної тілу рідини слід за день пити 2-3 чашки цього виду чаю.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні