П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВчені розповіли про новий небезпечний наслідок COVID-19

Вчені розповіли про новий небезпечний наслідок COVID-19

Этот материал также доступен на русском языке
Група американських учених після ретельних досліджень довела, що коронавірусна інфекція викликає когнітивні розлади навіть через місяці після перенесеного захворювання.

За словами дослідників з Медичної школи Ікана, з когнітивними труднощами стикаються близько 24% людей, які перенесли коронавірус. Найчастіше у пацієнтів виникають проблеми з пам’яттю, багатозадачністю, швидкістю обробки інформації та фокусуванням.

У дослідженні взяли участь 740 пацієнтів із Нью-Йорка, які лікувалися в медичному комплексі Mount Sinai з перших днів пандемії.

– Ми спостерігаємо тривалі когнітивні порушення в різних вікових групах, – сказала авторка дослідження Жаклін Беккер.

Вона підкреслила, що когнітивні порушення фіксуються навіть у пацієнтів, які перенесли COVID-19 сім місяців тому.

Вчені встановили, що після коронавірусу когнітивний дефіцит проявляється у проблемах зі збереженням нових спогадів, відтворенням спогадів. Також багато хто почав повільніше обробляти інформацію, сповільнилися виконавчі функції.

Такі проблеми виникають не тільки у літніх пацієнтів, а й у молодшій віковій групі. Когнітивні порушення можуть виявлятися і при легкому перебігу коронавірусу.

Жаклін Беккер вважає, що скринінг на психічні порушення має бути внесений до стандарту лікування коронавірусу незалежно від віку.

Читайте також:

Джерело: NBCnews.com

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні