«Він походить від груші Кармен і може похвалитися постійною високою продуктивністю, настільки, що час від часу потребує проріджування,” – повідомляє дослідниця Джузеппіна Караччоло з CREA у Форлі (Італія).
Кармен, безумовно, найуспішніший сорт, оскільки він дозріває приблизно на 20 днів раніше, ніж інші високоякісні груші. Але, за словами селекціонерів, новий сорт має масу переваг і буде дуже популярний серед садівників усього світу.
Плоди у сорту середньо-великі, з жовто-зеленим кольором і червоним забарвленням на 30-40% поверхні. Середньо-тонка м’якоть, соковита, солодка і запашна. Стійкість до обробок і термін зберігання вищий, ніж у Кармен.
Читайте також:
- У Вінницькій області хочуть знищити частину яблуневих садів
- Обов’язкова обробка саду восени: препарати і дозування
Джерело: Аgronews.ua