П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗ якими продуктами небажано їсти яйця?

З якими продуктами небажано їсти яйця?

Этот материал также доступен на русском языке
Яйця називають найправильнішим вибором для сніданку. А регулярне вживання їх підтримує людину у чудовій фізичній формі та поліпшує розумові здібності.

Але є продукти, з якими яйця просто несумісні.

Риба

Не варто поєднувати в одній страві яйця і рибу. Овідин, що міститься в курячому яйці, здатний нейтралізувати вітамін В7, на який багаті жирні сорти риби.

Молоко

Деякі білкові продукти несумісні один з одним. Це стосується молока і яєць. Молоко бажано вживати окремо від будь-якої іншої їжі, щоб цінні речовини, що містяться в ньому, засвоїлися організмом повністю.

Сир

Організму набагато легше впоратися з одним тваринам білком за раз. Це означає, що змішувати яйця з шинкою, м’ясом і сиром небажано. Ситний сніданок «подарує» тяжкість у шлунку на цілий день.

Фрукти

Яблука, груші, виноград, сливи не радять їсти після білкових продуктів, зокрема і яєць.

Масло, вершки, майонез

Яйця і жири – цілком прийнятне поєднання, особливо якщо це жири тваринного походження. Але зважте, що жири мають властивість уповільнювати травлення. Краще якомога рідше їсти вершкове масло, вершки і майонез разом з яйцями. І додавайте зелень та овочі, щоб нейтралізувати дію жирів.

З чим вживати яйця?

Їжте яйця з броколі, зеленню, овочами, які не містять крохмалю. Нехай улюблені страви приносять користь, а не дискомфорт у шлунку та зайві кілограми.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні