Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яДумка дієтологів: яка каша найкорисніша для організму

Думка дієтологів: яка каша найкорисніша для організму

Этот материал также доступен на русском языке
Каші - популярна їжа, яку вживають і на сніданок, і на обід, і навіть на вечерю. Вони поживні та корисні, а ще їх можна поєднувати з різними продуктами. Але не всі вони однаково корисні.

З чим не можна поєднувати каші

Дієтолог Дарина Русакова розповіла про каші, які в обов’язковому порядку потрібно вживати для підтримки здоров’я.

– Найкориснішою кашею є перлова – вона рекордсмен за вмістом білку. Недаремно вона входить до армійського раціону. Також корисна гречана каша, вівсяна, лляна, а також каша з амаранту для тих, хто не переносить глютен, – розповіла дієтолог.

За її словами, варену крупу можна вживати з чим завгодно, крім сосисок.

– Можна додати горіхи, родзинки, насіння чіа, ягоди годжі. А от кашу з ковбасними виробами та сосисками я б не рекомендувала, бо це важкий для перетравлення продукт, – підсумувала Дарина Русакова.

Користь і шкода перловки

Перлова каша містить вітаміни В, А, D, Е, Н і РР і мінерали. Калій відповідає за роботу серця. Кальцій дуже важливий для здоров’я кісток, волосся і нігтів.

Також у перловці є цинк, селен, мідь, марганець, залізо, йод, хром.

За допомогою перловки можна вивести різні види грибкових хвороб на шкірі, а все тому, що вона має антибактеріальні властивості.

Перлова каша виводить токсини та шлаки, допомагає нормалізувати роботу шлунка. Є хорошим помічником у боротьбі з зайвою вагою.

Не варто захоплюватися перловкою тим, у кого є проблеми з шлунково-кишковим трактом.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні