П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниУ 2022 році в Україні введуть повторний повний курс вакцинації

У 2022 році в Україні введуть повторний повний курс вакцинації

Этот материал также доступен на русском языке
У МОЗ заявили, що жителі України в наступному році будуть повторно проходити повний курс вакцинації - для цього в країні введуть ревакцинацію.

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін для телеканалу «Рада».

Ревакцинація населення від коронавірусу

Міністерство охорони здоров’я України планує в наступному році почати ревакцинацію населення від коронавірусу. Зараз міністерство не розглядає введення бустерного (додаткового, третього) щеплення для всіх категорій населення.

За словами Кузіна, зараз ведеться робота над рекомендацією бустерної вакцинації для людей з хронічними захворюваннями, у яких ослаблений імунітет. Масового введення бустера, для інших категорій населення, не буде.

«Поки що не розглядається рекомендація про введення таким людям бустерної дози. Поки що ми плануємо використовувати повний курс ревакцинації наступного року. Тобто людина, яка отримала дві дози в 2021 році, повинна отримати такі ж дві дози в 2022 році», – пояснив головний санлікар.

Зараз, як зазначив Кузін, все свідчить про те, що жителям України доведеться вакцинуватися від коронавірусу щороку, оскільки імунітет до Covid-19 з часом слабшає, навіть після щеплення.

Фото: Getty Images

Раніше опубліковано: МОЗ затвердило список професій для обов’язкової вакцинації від коронавірусу 

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні