П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЧому ціни на сало б'ють рекорди?

Чому ціни на сало б’ють рекорди?

Этот материал также доступен на русском языке
Сало в Україні стрімко стає делікатесом через зростання його вартості. Нинішні ціни на сало в Україні роблять цей продукт недоступним або малодоступним для більшості пересічних громадян.

Тим часом експерти кажуть, що до нового року сало ще має подорожчати.

Сало наздогнало в ціні м’ясо

В Україні в останні дні стрімко зростають ціни на сало. Улюблена українцями ласощ за вартістю вже наздогнала, а в деяких випадках навіть перегнала м’ясо. При цьому ціни на сало далі зростають, і невідомо, коли зупиняться.

Дорожчати сало початок ще навесні цього року, а восени воно б’є цінові рекорди.

Так, наприклад, на київських ринках найдешевше та найтонше сало коштує майже по 100 гривень за кілограм, а за краще продавці просять до 300 гривень.

Ринок свинини в Україні, який переважно підтримується за рахунок приватного сектора, цього року зазнав великих втрат, говорить експерт зі свинарства Асоціації тваринників України Ольга Махно. Багато поголів’я було винищено і не відновлено через те, що цей бізнес став неприбутковим.

Причини подорожчання сала

Причин цього кілька: зростання цін на корми, зростання тарифів на енергоносії, подорожчання транспортних витрат. Все це в підсумку призвело до зростання собівартості свинини, і сала зокрема.

Експерти прогнозують, що дешевшати сало точно не буде, більше того, ближче до новорічних свят ціни на нього зростуть ще на 5-10 відсотків.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що до популярної мережі супермаркетів потрапила випічка з небезпечним вмістом.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні