П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДачаУ Львівській області городи атакують іспанські слимаки

У Львівській області городи атакують іспанські слимаки

Этот материал также доступен на русском языке
Присадибні ділянки жителів сіл у Львівській області вже кілька років поспіль атакують руді іспанські слимаки. Шкідники їдять овочі на грядках і навіть проникають у підвали.

Власники господарств не знають, як позбутися шкідників. Іспанські слимаки всеїдні – вони їдять і овочі, і зелень. Також шкідник досить швидко розмножується.

За словами начальника відділу Управління Держспоживслужби у Львівській області Ярослава Лободзеця, зараз в Україні немає жодного офіційно зареєстрованого препарату для боротьби з такими слимаками. Городники просто збирають їх. Подекуди – навіть відрами. Втім, є ефективніші способи боротьби зі шкідником.

– Позбутися рудих слимаків можна, обприскуючи їх нашатирним спиртом. Досить розводити 100-150 г цього спирту на 10 л води. Коли цей розчин потрапляє на шкідників, вони гинуть. Також хорошими засобами для боротьби з рудими слимаками є порошок гірчиці або мелений перець. Для тих, у кого земельна ділянка невелика, раджу обкопати її по периметру, утворивши невелику канаву, зробити суміш вапна і гірчиці і насипати в канавку. Слимаки не зможуть перелізти через цей бар’єр, – зазначає фахівець.

Джерело: Аgronews.ua

Попередня стаття
Наступна стаття

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні