Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаДачаВ Івано-Франківській області полуницю й овочі окупують руді слимаки

В Івано-Франківській області полуницю й овочі окупують руді слимаки

Этот материал также доступен на русском языке
Прохолодна і дощова весна спровокувала появу на овочевих культурах, картоплі, посадках полуниці рудих слимаків. Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

«Фахівці управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби звертають увагу, що найкращий час для боротьби зі слимаками – з травня по липень; в цей час слід намагатися їх більше знищити агротехнічним способом, передусім полінням бур’янів, обкошуванням ділянок, розпушуванням ґрунту, а також проводити міжрядний обробіток, оскільки в серпні вони відкладають нові яйця», – йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що ефективниим є й ручне збирання шкідників у мокру погоду, після дощу, вночі та вранці по росі. Для цього в місцях їх скупчення розкладають мокрі ганчірки, шматки шиферу, фанери, дощечки, які розміщують на відстані 3-5 м одне від одного. Їх періодично переглядають і збирають слимаків.

Досить дієвим заходом є встановлення пасток з використанням пива, або суміші дріжджів і меду. Треба заповнити посудину зазначеною речовиною і заглибити її на рівні землі. Шкідники підповзуть на запах і потраплять у суміш. Кожні 2-4 дні слід перевіряти пастки, звільняти їх від шкідників і заповнювати новим розчином.

Що стосується хімічного методу боротьби, то в Україні зараз у «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні» не зареєстровано жодного препарату. Хоча в інших країнах застосовують препарати з діючою речовиною метальдегід.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про ефективні приманки проти дротяника.

Джерело: Аgrotimes.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні