Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаДозвілляХто сьогодні відзначає іменини?

Хто сьогодні відзначає іменини?

Этот материал также доступен на русском языке
Іменинами вважається дата, що збігається з днем пам’яті святого або йде за ним. 17 серпня іменинниками є Іван, Андрій, Ірина, Павло, Дарина, Денис, Костянтин і Орися.

Іван

Ім’я Іван – одне з найпоширеніших на Русі та в сучасному суспільстві. Воно стало своєрідним символом, уособленням слов’янського чоловіка. Іван у перекладі означає «Милість Божа».

Андрій 

Грецьке ім’я Андрій у перекладі означає “хоробрий”, “мужній”. Це ім’я має дуже сильну енергетику.

Ірина

Ірина – ім’я грецького походження. Утворене від імені богині миру в міфології Давньої Греції Ейрени. Означає “мир”, “спокій”. Власниці цього імені – уособлення гармонії.

Павло

Павло – ім’я латинське. У перекладі воно означає “малий”, “малюк”. Це ім’я, попри свій вік, у сучасному суспільстві залишається досить популярним.

Дарина

Жіноче ім’я Дарина – одне з небагатьох, що прийшли до нас із давньоперської мови. Є також кілька версій, що ж означає це ім’я, найпопулярніші з яких – “вогонь великий” або “переможниця, сильна”.

Денис

Денис – грецьке ім’я, що означає “належний Діонісу”. Діоніс – бог виноробства у Стародавній Греції. Характер у Дениса простий: він товариський, веселий, завжди готовий прийти на допомогу.

Костянтин

Ім’я Костянтин латинського походження, похідне від слів “постійний”, “твердий”. Істория імені налічує багато століть, можливо, саме тому у представників цього імені багато святих покровителів.

Орися

За однією з версій, ім’я Орися – форма імені Ірина. Ім’я грецького походження, означає “спокій”, “мир”.

Раніше повідомлялося: Коли загадати бажання, щоб воно збулося?

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні