Вона цілком може замінити гречку або рис як гарнір. При цьому у наших сусідів у Молдові та Румунії з неї готують у великій кількості улюблену мамалигу. Уславлений гуцульський банош теж вариться саме з кукурудзяної крупи.
Сьогодні ми познайомимося із рецептом італійської поленти. Поленту неодмінно варто приготувати, щоб зробити різноманітність у своє харчування.
Кукурудзяна крупа — 1 повна склянка, вода або бульйон (курячий, м’ясний або овочевий) — 4 склянки, сіль дрібного помелу — 1,5 чайної ложки, вершкове масло — 2 столові ложки, твердий сир тертий — 50 грамів.
Важливо кашу перемішувати кожні 4-5 хвилин. У готової поленти крупинки м’які, а сама вона кремоподібна.
Також полента чудово поєднується з різними соусами, такими як томатний або грибний.
Читайте також:
Багато господинь не люблять довго возитися на кухні, тому віддають перевагу простим рецептам. Пропонуємо найлегший…
Теплиця – це відмінний спосіб вирощування рослин, який дозволяє продовжити вегетаційний період і захистити рослини…
Річкова риба посідає важливе місце у раціоні українців. Найперша її перевага в доступності у свіжому…
Орхідеї - улюблені рослини багатьох, але не всі квітникарі знають, чи можна обприскувати орхідеї, чи…
22 листопада на території України очікується сніг, вітер, місцями дощі. На сході та півдні без…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?