Вона цілком може замінити гречку або рис як гарнір. При цьому у наших сусідів у Молдові та Румунії з неї готують у великій кількості улюблену мамалигу. Уславлений гуцульський банош теж вариться саме з кукурудзяної крупи.
Сьогодні ми познайомимося із рецептом італійської поленти. Поленту неодмінно варто приготувати, щоб зробити різноманітність у своє харчування.
Кукурудзяна крупа — 1 повна склянка, вода або бульйон (курячий, м’ясний або овочевий) — 4 склянки, сіль дрібного помелу — 1,5 чайної ложки, вершкове масло — 2 столові ложки, твердий сир тертий — 50 грамів.
Важливо кашу перемішувати кожні 4-5 хвилин. У готової поленти крупинки м’які, а сама вона кремоподібна.
Також полента чудово поєднується з різними соусами, такими як томатний або грибний.
Читайте також:
Благодійна організація роздасть святкові пакунки літнім українцям. Що потрібно для участі?
Євровимоги змінюють ринок. Через місяць коньяк і шампанське стануть історією. Чим їх замінять і чи…
Як яблука впливають на травлення? Поради лікарів, коли ці фрукти можна вживати, а коли краще…
Які правила мобілізації діють для чоловіків у віці “за 50”? Де служать такі призовники, кого…
Діабет — хвороба, яка потребує щоденного контролю, регулярних вимірювань та доступних ліків. Для багатьох українців…
Законодавство України передбачає штрафні санкції та кримінальну відповідальність за махінації з податками. Що рахується найсерйознішим…