П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСвяткуємо День суші: готуємо "лінивий" варіант традиційної японської страви

Святкуємо День суші: готуємо “лінивий” варіант традиційної японської страви

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо готуєте суші вперше або ліньки витрачати час на їх приготування — скористайтеся найпростішим рецептом. Його смак —просто пальчики оближеш.

18 червня — неофіційне свято, присвячене найпопулярнішій страві японської кухні — Міжнародний день суші. Приготування суші — справжня майстерність, яка потребує певних навичок та практики. Тому пропонуємо вам побалувати себе та близьких у День суші “лінивим” варіантом ролів, з приготуванням якого легко впоратися!

Раніше ми розповідали, як приготувати традиційну страву країн Близького Сходу — хумус.

Інгредієнти:

  • круглозернистий рис — 80 г;
  • водорості норі — 20 г;
  • слабосолоний лосось або м’ясо краба, або крабові палички — 160 г;
  • крем-сир — 80 г;
  • огірок — 160 г;
  • кунжут — 10 г;
  • соєвий соус — 50 г.

Приготування:

  1. Відваріть рис до готовності. Для кращого смаку в гарячий рис можна додати заправку (10 мл яблучного або рисового оцту, 2/3 чайної ложки цукру та стільки ж солі), добре перемішайте та залиште під криком протягом 5-10 хвилин.
  2. До рису додайте крем-сир, кунжут, дрібно нарізані норі, лосось та огірок. Все ретельно перемішайте та сформуйте з маси невеликі кульки.
  3. Відправте кульки в холодильник на 10-15 хвилин.
  4. Подавайте до столу із соєвим соусом.

Вас також можуть зацікавити новини:

2361 гривня замість пенсії: кому з українців доведеться отримувати мізерні виплати

Не розраховуйте на пенсію: яку базову допомогу запровадить уряд (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні