П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСвятковий торт «Черепаха»: збере захоплені відгуки та бажання спекти його просто до...

Святковий торт «Черепаха»: збере захоплені відгуки та бажання спекти його просто до чаю

Этот материал также доступен на русском языке
Жоден святковий стіл не може обійтися без десерту. Можна подати фрукти, морозиво, печиво, але лідером залишиться торт.

Торт «Черепаха»

Інгредієнти

Для тіста: яйця – 6 штук, борошно – 1,5 склянки, цукор – 1 склянка, розпушувач – 1 чайна ложка;

для крему: сметана 20% – 750 мілілітрів, цукор – 1-2 склянки, какао – 2-3 столові ложки;

для глазурі: сметана 20% – 6 столових ложок, цукор – 6 столових ложок, какао – 3-5 столових ложок.

Приготування

  • Для приготування тіста збити яйця з цукром.
  • Всипати просіяне пшеничне борошно з розпушувачем і перемішати. Тісто має вийти середньої густоти.
  • Деко змастити олією, можна викласти папір для випікання, якщо використовувати силіконовий килимок – жир не знадобиться.
  • Наливати по чайній ложці тіста на певній відстані одне від одного.

Пекти протягом п’яти хвилин при температурі 180 градусів. Заготовки накрити рушником.

  • Для приготування крему перемішати сметану з цукром і какао-порошком.
  • Заготовки вмочувати у крем, викладати на плоске блюдо. Таким чином зробити кілька шарів.

Приготувати глазур із цукру, сметани та какао.

  • Масу прогріти, але не кип’ятити, покрити торт і прикрасити шоколадом.

Випічку можна недовго потримати у холодильнику.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні