Вівторок, 21 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкщо часу зовсім не залишилося: як швидко освіжити обличчя за допомогою експрес-масок...

Якщо часу зовсім не залишилося: як швидко освіжити обличчя за допомогою експрес-масок із того, що під руками

Этот материал также доступен на русском языке
Календарна зима пішла, перше весняне свято на носі, і кожній жінці неодмінно хочеться цього дня бути особливо гарною, чарівною.

Догляд за шкірою обличчя – це не тільки відвідування спа-салонів, а й домашні процедури, масажі, маски. Сама природа дає нам доступні інгредієнти, які можна використовувати для надання шкірі краси та молодості. Які продукти та бюджетні кошти підійдуть для поживних масок і як правильно їх зробити, розповіла масажист, консультант з догляду Марія Алтухова.

Допоможуть “швидкі” маски для обличчя

Експрес-маска допоможе, якщо потрібно освіжити шкіру, змусити її засяяти перед святковою вечерею або, навпаки, зняти набряклість з ранку перед роботою.

Підбирати процедури та засоби догляду слід відповідно до вашого типу шкіри. Консультація косметолога та дерматолога зазвичай допомагає підібрати найбільш підходящі вам засоби догляду.

Влітку та восени маски можна робити із фруктів, ягід, овочів, але зараз доведеться використовувати те, що під рукою.

Маска з вівсянки

Ця ранкова каша є майже у кожному будинку, тому використовувати її дуже зручно. Краще подрібнити вівсяні пластівці у кавомолці, щоб легше було наносити на обличчя. Сама вівсянка живить, тонізує та омолоджує шкіру, а ще до неї зручно додавати різні корисні інгредієнти: мед, фрукти, кефір. Пам’ятайте, що мед теж часто спричиняє алергію.

Маска з крохмалю

Звичайний крохмаль, який ми використовуємо для приготування тіста, киселю, десертів або соусів, можна використовувати як маску для обличчя. Чи знаєте ви, що крохмаль ще називають другим ботоксом? Це тому, що маска з крохмалю дає помітний ліфтинг ефект – добре підтягує шкіру.

Приготувати маску просто: 1 ст. ложку крохмалю залийте 100 мл холодної води, ретельно розмішайте, додайте 50 мл гарячої води і потримайте на слабкому вогні, поки не загусне.

Маска з глини

Глину можна придбати в магазині за копійки, і напевно у кожної жінки серед косметичних засобів знайдеться пакетик глини. Це відмінний засіб для різних типів шкіри та на різні сезони. А в теплу пору року глина актуальна як ніколи: вона допоможе абсорбувати бруд, прибрати надлишки шкірного сала, глибоко очистити та звузити пори.

Сухий порошок із глини розбавляють водою – і маска готова.

  • Біла глина особливо гарна як засіб для чищення.
  • Чорна глина збагачена залізом, вона допомагає вивести токсини, наситити шкіру киснем і розгладити зморшки.

Залежно від вашого типу шкіри вибирайте колір глини: наприклад, біла більше підходить для змішаної та жирної, чорна – для сухої, зелена – для комбінованої, жирної та проблемної шкіри.

Важливо! Додайте в маску з глини масло – будь-яке: кунжутне, кокосове, оливкове, інакше ви ризикуєте пересушити шкіру.

Як робити маски для обличчя правильно

  • Після того, як приготували маску, потрібно ретельно вимити руки, очистити шкіру обличчя та шиї. Волосся краще прибрати, щоб не заважали, надягніть пов’язку або зав’яжіть хусткою.
  • Для більшої ефективності важливо розпарити шкіру, щоб розкрити її пори: можна взяти чистий м’який махровий рушник, намочити підігрітою водою або відваром трав і пару хвилин потримати на обличчі.
  • Маску слід наносити на шкіру легкими рухами у напрямку від центру обличчя до периферії, уникаючи області навколо очей.
  • Почекати 15-20 хвилин (краще лежачи), потім змити маску теплою водою. Якщо шкіру дуже “стягнуло”, то нанесіть свій крем для догляду.

Чи завжди можна робити маски для обличчя?

Ні, якщо шкіра запалена, обличчя “обсипало” чи помітні розширені судини, то будь-якої маски слід відмовитися. Також не варто наносити будь-який засіб для догляду, якщо на шкірі є ранки або запалилися прищі. У таких випадках дочекайтеся загоєння шкіри, а якщо ситуація не покращується, зверніться до лікаря.

А ще важливо не забувати підтримувати емоційне здоров’я та створювати гарний настрій собі та рідним.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні