Інгредієнти:
картопля – 1 кг,
яйця – 2 шт.,
борошно–5 столових ложок,
сметана–300 г,
цибуля – 2 шт.,
гриби – 200 г,
олія – 3 столові ложки,
сіль, перець , листя капусти – за смаком.
Приготування:
- На дрібній тертці натерти сиру картоплю, одну цибулину та змішати їх разом.
- Додати 2 столові ложки сметани, 4 столові ложки борошна та вбити яйця.
- Овочеву масу посолити і поперчити, ретельно перемішати.
- Капустяне листя, як формочки, розкласти на лист.
- Отримане тісто ложкою викласти на капустяне листя.
- Запікати бандуряники у розігрітій до 200 градусів духовці 40-50 хвилин.
- Тим часом дрібно нарізати гриби і цибулину, що залишилася.
- Цибулю просмажити до прозорості, гриби – до випаровування всієї рідини.
- У цибулю додати 1 столову ложку борошна і готувати до золотистого кольору.
- Далі до цибулі пересипати гриби і влити сметану, що залишилася.
- Масу посолити і поперчити, ретельно перемішати.
- Щойно підлива почне кипіти, тримати її на вогні ще п’ять хвилин.
- Готові бандуряники полити грибною підливою.