Вівторок, 6 Грудня, 2022
ГоловнаДомашня енциклопедіяОригінальні оладки з картоплі - рецепт старовинної украинскої кухні

Оригінальні оладки з картоплі – рецепт старовинної украинскої кухні

Этот материал также доступен на русском языке
Бандуряниками називають картопляні оладки, які готують за старовинним рецептом на капустяному листі місцеві жителі Закарпаття.

Інгредієнти:

картопля 1 кг,

яйця 2 шт.,

борошно5 столових ложок,

сметана300 г,

цибуля 2 шт.,

гриби 200 г,

олія 3 столові ложки,

сіль, перець , листя капусти за смаком.

Приготування:

  1. На дрібній тертці натерти сиру картоплю, одну цибулину та змішати їх разом.
  2. Додати 2 столові ложки сметани, 4 столові ложки борошна та вбити яйця.
  3. Овочеву масу посолити і поперчити, ретельно перемішати.
  4. Капустяне листя, як формочки, розкласти на лист.
  5. Отримане тісто ложкою викласти на капустяне листя.
  6. Запікати бандуряники у розігрітій до 200 градусів духовці 40-50 хвилин.
  7. Тим часом дрібно нарізати гриби і цибулину, що залишилася.
  8. Цибулю просмажити до прозорості, гриби до випаровування всієї рідини.
  9. У цибулю додати 1 столову ложку борошна і готувати до золотистого кольору.
  10. Далі до цибулі пересипати гриби і влити сметану, що залишилася.
  11. Масу посолити і поперчити, ретельно перемішати.
  12. Щойно підлива почне кипіти, тримати її на вогні ще п’ять хвилин.
  13. Готові бандуряники полити грибною підливою.

Нове на сайті