П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк уберегти ялинку від котів та собак?

Як уберегти ялинку від котів та собак?

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо не хочете побачити свою зелену красуню, що лежить на підлозі з розбитими іграшками...

Спочатку кішки та собаки спостерігають, як ретельно вбирають ялинку, а потім граються з іграшками, які, як вони вважають, повісили спеціально для них. Це закінчується перекинутою ялинкою, розбитими та зламаними прикрасами.

Поради, як уберегти новорічну ялинку

 

  1. Обгорніть стовбур ялинки фольгою. Коти не люблять запускати кігтики у фольгу, тому ваш кіт не робитиме спроб залізти на ялинку.
  1. Не встановлюйте ялинку біля предметів, які допоможуть домашньому улюбленцю піднятися на неї. Наприклад, біля столу, стільців або підвіконня.
  2. Не прикрашайте ялинку відразу після її встановлення. Нехай ваш котик або собачка звикне до нового предмета в домі, а згодом і взагалі втратить до нього інтерес.
  3. Віддавайте перевагу іграшкам, що не б’ються і не блищать: з дерева, повсті, пластмаси, паперу. Або ж повісьте прикраси, що б’ються та блищать, на верхні гілки, щоб тварини не могли їх дістати.
  4. Кішкам неприємний запах цитрусових. Розкладіть в основі дерева цедру (для краси можна вирізати зірочки або інші фігурки).
  5. Також біля основи ялинки можна розкласти соснові шишки: кішкам неприємно по них ходити, і це може їх відлякати.
  6. Домашні тварини зазвичай не люблять липкі поверхні. Наклейте навколо ялинки
  7. двосторонній скотч, щоб відбити бажання наближатися до дерева.

ВАЖЛИВО! Відмовтеся від дощику та мішури. Тварини можуть жувати та проковтнути їх, а це може призвести до пошкодження внутрішніх органів.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні