П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеОголошення: як його скласти, щоб швидко продати вживану річ?

Оголошення: як його скласти, щоб швидко продати вживану річ?

Этот материал также доступен на русском языке
Перед Новим роком люди традиційно позбуваються старих речей. В Італії їх викидають з вікон на вулицях. Але можна одержати з речі вигоду, продавши її за прийнятною ціною.

Давайте подивимося, як зробити оголошення про продаж привабливим і отримати прибуток.

Як зробити якісну фотографію?

Річ слід підготувати до зйомки. Протріть пил, видаліть плями, а якщо це одяг, то пропрасуйте.

Краще вибрати контрастний і однотонний фон, щоб річ було зручно розглядати. Якщо виріб у темних тонах, то задник має бути світлий, і навпаки. Намагайтеся не фотографувати речі на барвистому тлі, адже такий фон відволікатиме увагу покупця на себе.

Найкраще робити фото при денному світлі. Штучне освітлення дає більше тіней, спотворює колір. Щоб не «завалювати горизонт», увімкніть спеціальну сітку в налаштуваннях камери смартфона. Якщо камера підтримує HDR, його можна активувати. Особливість цього режиму в тому, що він робить кілька фотографій одночасно, а потім «поєднує» їх. В результаті картина яскравіша, а деталі виразніші.

Фотографуйте з різних ракурсів: в тому числі зверху і ззаду. Якщо є недоліки, то їх теж краще сфотографувати. Річ з подряпиною або дефектом не годиться на подарунок – ви заощадите свій і чужий час, показавши все як є.

Якою має бути назва?

 

 

Довжина заголовка зазвичай обмежена, тому потрібно вписати в нього основну ідею. Саме від заголовка залежить, будуть читати ваше оголошення чи прокручуватимуть сторінку сайту далі. Покупці шукають товар за ключовими фразами: смартфон Samsung, ігровий ноутбук, гірський велосипед, сукня для дівчинки, уніформа воротаря для хлопчика. Почніть заголовок зі схожої ключової фрази.

Уникайте шаблонних фраз, будьте оригінальними. Ви не єдиний продавець на сайті, тому потрібно привернути увагу покупця. Можна використовувати емоції, наприклад, пообіцяти бонус наприкінці заголовка: флешку в подарунок, в оригінальній упаковці тощо.

Як зробити привабливий опис?

 

Перш ніж придумати текст, уявіть себе на одну хвилину покупцем вашого товару,проконсультуйтеся з сервісом підтримки сайту безкоштовних оголошень OLX. Подумайте про те, що варто згадати в тексті, а яку інформацію можна не писати.

Перші два речення є найважливішими, вони мають привабити потенційного покупця. Не починайте з додаткових параметрів і характеристик, пишіть відразу до точки. Якщо ви продасте радіатор зі свого автомобіля, початок може бути приблизно такий: «Я продаю радіатор у хорошому стані, вимитий і запакований. Без пошкоджень і течі, знятий з Dodge Challenger”. Після цього можна приступати до опису вигоди, яку отримає покупець, купивши у вас річ.

Напишіть в абзацах не більше 3-4 речень. Розташуйте пробіли між абзацами. Оголошення, написані суцільним текстом, погано сприймаються оком. Щоб прочитати суцільний текст без абзаців, потрібно докласти зусиль, а це відштовхує покупців.

Використовуйте ключові слова в тексті. Ваш товар можна знайти не тільки на сайті безкоштовних оголошень, але і за допомогою пошукових систем. Наприклад, якщо ви продаєте підсилювач потужності для аудіосистеми, то кілька разів використовуйте в тексті фразу «підсилювач потужності». Ви можете вибрати правильні ключові слова в службі Kparser.

Не забудьте вказати умови доставки. Чим більше варіантів ви пропонуєте, тим більше коло потенційних клієнтів.

Андрій Горін

Фото: Freepik, Рexels

Дивіться також: Видалення кавових плям: легко

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні