Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно дібрати оправу для окулярів?

Як правильно дібрати оправу для окулярів?

Этот материал также доступен на русском языке
Для того щоб правильно підібрати собі оправу, підійдіть до дзеркала. Якщо у вас довге волосся, зробіть високий хвіст і заколіть чубок. Потім шматком мила обведіть на дзеркалі відображення свого обличчя.

Так ви визначите геометричну форму обличчя і виходячи з цього добиратимете оправу.

  • Тим, у кого овальне обличчя, годиться  практично будь-яка оправа. Головне, щоб ширина оправи бути трохи більшою, ніж обличчя в найширшій його частині, а верхні дуги оправи збігалися з лініями брів.
  • Людям з округлою формою потрібно вибирати оправу, яка візуально «витягне» обличчя. Відмінно підійдуть окуляри прямокутної форми з досить масивними дужками.
  • Чоловікам і жінкам з квадратною формою обличчя підійдуть овальні оправи або окуляри-авіатори. Ще один непоганий варіант для жінок – окуляри у формі котячих очей.
  • Обличчя з широким чолом і загостреним підборіддям нагадує сердечко або трикутник. Стилісти радять звернути увагу на окуляри-метелики або круглі оправи приглушених кольорів.
  • Витягнута форма прямокутного обличчя з високими вилицями і сильною лінією щелепи дає можливість приміряти різноманітні оправи, але ідеальним варіантом стануть квадратні або прямокутні окуляри великого розміру.
  • У людей з ромбовидним обличчям – широкі вилиці в поєднанні з загостреним підборіддям і вузьким лобом. Їм підійдуть овальні або круглі оправи, також можна поекспериментувати з котячими або авіаторськими окулярами.

Важливо, щоб при носінні будь-яких окулярів дужки і перемичка на переніссі не тиснули і не натирали шкіру. А сама оправа не повинна бути занадто вільною або тісною. Пам’ятайте: незручна оправа може стати причиною мігрені.

Раніше опубліковано: Корисні хитрощі для кухні

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні