Середа, 25 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧому молодий часник називають першою весняною «таблеткою»

Чому молодий часник називають першою весняною «таблеткою»

Этот материал также доступен на русском языке
Весною на ринках з'являється молодий часник - з ніжними зеленими стрілками і ще несформованою головкою. Він не такий гострий, як зрілий, але за корисними властивостями нітрохи не поступається.

Чим корисний зелений часник?

  • Містить багато вітаміну С – зміцнює імунітет після зими.
  • Покращує травлення, допомагає при важкості у шлунку і здутті.
  • Очищає судини, знижує рівень холестерину.
  • Має легку протизапальну та антисептичну дію.
  • Легше сприймається організмом, ніж звичайний часник – не такий гострий і не подразнює шлунок.

Як їсти зелений часник?

Молодий часник смакує в салатах, з яйцем, сиром, картоплею, борщем. Можна просто нарізати і посипати ним бутерброд. А якщо смак здається занадто різким – обдайте зелень окропом: запах стане м’якшим.

Простий весняний салат із зеленим часником

Інгредієнти

  • Пучок зеленого часнику (5-7 пір’їн),
  • 2 варених яйця,
  • 1 свіжий огірок,
  • сметана або соняшникова олія – за смаком,
  • сіль – за смаком.

Приготування

  1. Часник наріжте дрібно.
  2. Огірок наріжте кубиками або соломкою.
  3. Яйця очистіть і наріжте.
  4. Усе перемішайте, посоліть і заправте сметаною або олією.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні