Соус теріякі – один із популярних у Японії. Там його готують з рисовим вином і мірином (солодка приправа). У нас таких продуктів немає, але схожий смак легко отримати з наших – простих і доступних. Особливо вдало під таким соусом виходить філе курки: замість пріснятини – надзвичайно смачне й ароматне м’ясо.
Для курки: куряче філе – 300 г, олія рослинна – 2 столові ложки, сіль – за смаком.
Для соусу: соєвий соус – 150 мл, вода – 80 мл, крохмаль (картопляний або кукурудзяний) – 2 чайні ложки, цукор – 4 чайні ложки (можна звичайний або тростинний), мед – 1 столова ложка, оцет (яблучний або винний) – 1 столова ложка, кунжут – 1 чайна ложка, імбир сушений мелений – 1 чайна ложка, часник сушений мелений – 1 чайна ложка, олія рослинна – 2 чайні ложки.
1. Спочатку робимо соус:
2. Готуємо курку:
3. Подача:
Нарізати курку скибочками і подати з гарніром – рисом, картоплею, гречкою або овочами.
Порада: якщо соус вийшов густим – додайте потроху води або соєвого соусу, помішуючи. Залишки соусу можна зберігати в холодильнику 3-5 днів.
Читайте також:
За останні десять років кількість пенсіонерів в Україні скоротилася на 1,8 мільйона осіб — з…
Ситна, ароматна страва з кукурудзяної крупи та сиру готується легко та підходить для будь-якого часу…
З червня частина українців може отримати "сюрпризи" у рахунках за холодну воду та каналізацію –…
Громадяни, переміщені всередині країни через війну, з 1 червня більше не звільнені від мобілізації. ВПО…
Якщо у вас виникли сумніви щодо коректності нарахування пенсії, важливо знати, як перерахувати виплати, на…
Розпал сезону полуниці, як завжди, очікується в середині червня. У цей період краще й купувати…