Соус теріякі – один із популярних у Японії. Там його готують з рисовим вином і мірином (солодка приправа). У нас таких продуктів немає, але схожий смак легко отримати з наших – простих і доступних. Особливо вдало під таким соусом виходить філе курки: замість пріснятини – надзвичайно смачне й ароматне м’ясо.
Для курки: куряче філе – 300 г, олія рослинна – 2 столові ложки, сіль – за смаком.
Для соусу: соєвий соус – 150 мл, вода – 80 мл, крохмаль (картопляний або кукурудзяний) – 2 чайні ложки, цукор – 4 чайні ложки (можна звичайний або тростинний), мед – 1 столова ложка, оцет (яблучний або винний) – 1 столова ложка, кунжут – 1 чайна ложка, імбир сушений мелений – 1 чайна ложка, часник сушений мелений – 1 чайна ложка, олія рослинна – 2 чайні ложки.
1. Спочатку робимо соус:
2. Готуємо курку:
3. Подача:
Нарізати курку скибочками і подати з гарніром – рисом, картоплею, гречкою або овочами.
Порада: якщо соус вийшов густим – додайте потроху води або соєвого соусу, помішуючи. Залишки соусу можна зберігати в холодильнику 3-5 днів.
Читайте також:
Отримувачів соцдопомог можуть зобов’язати повернути вже нараховані виплати. Кому це загрожує та з чим пов'язано.
Все більше українців отримують пенсію у заниженому розмірі через помилки Пенсійного фонду. Як домогтися справедливого…
Бронхіальна астма залишається одним із найпоширеніших хронічних захворювань у світі. Медики наголошують: хвороба може виникнути…
Зазвичай взимку кімнатні рослини слід поливати рідше, оскільки їхній ріст уповільнюється, і вони потребують менше…
Хочеться приготувати щось смачне без зайвих турбот? Цей простий пиріг на кефірі ідеальний варіант. Мінімум…
Щоб уникнути неприємних сюрпризів під час приготування, важливо знати ключові ознаки псування та правила зберігання…